Abonnementen weergegeven als laag toevoegen en bewerken

Sneltoets

Organisatie

Extra

Laaginstellingen

Klasse-instellingen

Ctrl+Shift+O (Windows)

Cmd+Shift+O (Mac)

Je kan je abonneren op ggevens van DXF/DWG bestanden in je ontwerp, en rekenbladen creëren met abonnementen van Microsoft Excel-bestanden. Als Design Suite geïnstalleerd is, kan je ook abonnement maken op Revit, IFC, afbeelding, en PDF-bestanden. Bovendien kan je abonnementen creëren op specifieke hulpbronnen of op volledige ontwerplagen uit andere Vectorworksbestanden. Er bestaan in Vectorworks twee manieren om een abonnement te creëren op een ontwerplaag:

Vectorworks Standaard: Eenmaal geabonneerd worden ontwerplagen in het doelbestand geïmporteerd.

In Vectorworks Design Suite is de optie Abonnementen weergeven als lagen beschikbaar via Abonnementen > Instellingen in het Organisatievenster. In plaats van deze optie te gebruiken, is het echter aangeraden om een ontwerplaagzichtvenster te creëren en daarna de gewenste ontwerplagen te abonneren vanuit het bronbestand zoals beschreven in Geabonneerd zichtvenster op ontwerplaag.

Opgelet: de bron- en doelbestanden moeten altijd van dezelfde Vectorworksversie zijn.

Om abonnementen op andere bestanden toe te voegen of te bewerken:

In het actieve doelbestand, selecteer het commando, of klik op Laaginstellingen of Klasse-instellingen in de weergavebalk en selecteer vervolgens Toon dialoogvenster ‘Organisatie’.

Het dialoogvenster ‘Organisatie’ wordt geopend.

Selecteer het tabblad Abonnementen. Geabonneerde bestanden staan gerangschikt in volgorde van belangrijkheid. Hun huidige status wordt weergegeven in de tabel.

Volg een van onderstaande werkwijzen:

Als je een nieuw abonnement wilt creëren, klik je op de knop Nieuw.

Om een bestaand abonnement te bewerken, selecteer je het abonnement in de lijst en klik je op de knop Bewerk. Het dialoogvenster ‘Abonnement’ wordt geopend.

Het dialoogvenster ‘Open bestand’ wordt geopend. Selecteer het gewenste bestand en klik op de knop Openen. om het gepaste dialoogvenster en parameterset te openen.

DXF-/DWG-, of DWF-bestand, Zie Importinstellingen voor DXF/DWG- en DWF-bestanden

Revit-bestand, zie Revit importeren

IFC bestand, zie IFC-bestanden importeren

Afbeelding, zie Importeer afbeelding

PDF bestand, zie PDF-bestanden importeren

Excel, zie Rekenbladen importeren

Vectorworks bestand, zie hieronder

Als je een abonnement op een Vectorworksbestand toevoegt of een bestaand abonnement bewerkt, dien je de instellingen in het dialoogvenster ‘Nieuw Abonnement’ of ‘Bewerk Abonnement’ te definiëren. Welke Parameter beschikbaar zijn hangt af van de Geabonneerde bestanden.

Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.Klik hier om de velden te tonen/te verbergen.

Veld

Omschrijving

Abonnement op

Dit is de locatie en de naam van het bronbestand. Als je dit dialoogvenster opent via de knop Bewerk kan je op de knop Bladeren klikken om de locatie te veranderen.

Onthoud het pad als

Bepaal hier of je het abonnement wilt bijhouden als een absoluut of relatief pad.

Kies voor een absoluut pad als je niet verwacht dat de locatie van het geabonneerde bestand zal veranderen.

Kies voor een relatief pad als je de bestanden waarschijnlijk naar een andere computer of naar een ander platform zult verplaatsen; zolang het relatieve pad tussen de twee bestanden onveranderd blijft, zal Vectorworks het abonnement kunnen terugvinden. Deze optie is alleen beschikbaar als het bronbestand op hetzelfde volume als het Vectorworksbestand staat. Als je een server gebruikt voor Teamwerk, en het bronbestand bevindt zich niet op hetzelfde volume als de Teamwerkserver, dan zal je gevraagd worden om het bestand op te laden naar de projectmap van de server.

Afhankelijk van je keuze zal het pad van het Bronbestand als een absoluut of relatief pad worden weergegeven.

Beschikbare lagen (Voor Vectorworksbestanden geabonneerd via de optie Abonnementen weergeven als lagen)

(Enkel abonnementen op Vectorworksbestanden)

Als je bij het importeren een lagenkoppeling gebruikt voor een abonnement op een Vectorworksbestand, specificeer de te abonneren ontwerplagen; geselecteerde lagen worden aangeduid met een vinkje. Op presentatielagen kan je geen abonnement nemen.

Deze stap is optioneel: je hoeft de laag niet te selecteren om toegang te krijgen tot diens hulpbronnen. Het Abonneer commando in het Hulpbronnenbeheer maakt het mogelijk om elke hulpbron in elke laag te abonneren; zie Abonneren op hulpbronnen).

Bewaar abonnementgegevens in bestand

Schakel deze optie in om een kopie van de abonnementsgegevens in het actieve bestand te bewaren. Als deze optie niet is aangevinkt, wordt er geen kopie van de genoemde gegevens opgeslagen in het bestand, wat betekent dat het doelbestand kleiner zal zijn en dat de geabonneerde gegevens worden bijgewerkt op het moment dat het doelbestand wordt geopend.

Automatisch bijwerken

Vink deze optie aan om een abonnement automatisch bij te werken bij het openen van het doelbestand. Als je deze optie niet aanvinkt, wordt het abonnement enkel bijgewerkt wanneer je in het tabblad ‘Abonnementen’ van het Organisatievenster op de knop Bijwerken klikt.

Klassen bijwerken

(Enkel abonnementen op Vectorworksbestanden)

Vink deze optie aan om de klasse definities bij te werken samen met de geabonneerde objecten die deze klassen gebruiken

Negeer nulpunt bronbestand (Voor Vectorworksbestanden geabonneerd met de optie Abonnementen weergeven als lagen)

(Enkel abonnementen op Vectorworksbestanden)

Als je bij het importeren een lagenkoppeling gebruikt voor een abonnement op een Vectorworksbestand, wordt het gebruikersnulpunt in het bronbestand genegeerd; de locatie van geabonneerde objecten verandert niet in het doelbestand als het gebruikersnulpunt verandert in het bronbestand

Creëer een lagenkoppeling met (Voor Vectorworksbestanden geabonneerd met de optie Abonnementen weergeven als lagen)

(Enkel abonnementen op Vectorworksbestanden)

Creëer voor elke nieuwe geabonneerde laag een lagenkoppeling op de opgegeven ontwerplaag. Selecteer de gewenste ontwerplaag in de keuzelijst of selecteer Nieuwe laag om een nieuwe ontwerplaag op te geven op dezelfde schaal als de eerst geselecteerde geabonneerde laag.

Als de bestanden geabonneerd zijn met de optie Abonnementen weergeven als lagen, kan je de geabonneerde ontwerplagen gebruiken in een presentatielaagzichtvenster. Aangezien zichtvensters op presentatielagen geen ontwerplagen van een bronbestand kunnen bevatten, moet je eerst een abonnement nemen op deze lagen en vervolgens een zichtvenster op een presentatielaag creëren die de lagen van het bronbestand weergeeft.

Abonnementen - Instellingen

Een volgorde van belangrijkheid toekennen aan abonnementen

Abonnementen bijwerken

Verbroken abonnementen herstellen

Abonneren op hulpbronnen

Abonnementen verwijderen

Geabonneerde bestanden openen

Concept: Abonneren op lagen

Geabonneerd zichtvenster op ontwerplaag